Ajankohtaista

Annosjakeluilmoitusten tekeminen EasyMedillä entistäkin selkeämpää

Uusimmassa EasyMedi-päivityksessä (20.4.) annosjakelumuutosten valikkoon lisättiin uusia vaihtoehtoja. Nyt muutosten ilmoittaminen apteekille on entistäkin helpompaa.

Potilaan lääkityksessä tapahtuvien muutosten ilmoittamiseen löytyvät tutut muutosvaihtoehdot: annostelumuutos, lääkkeen keskeytys sekä lääkkeen lopetus. Näiden lisäksi on lisätty uusi vaihtoehto:

• Uusi lääke

Valitse ilmoitettavan lääkitysmuutoksen tyyppi. Lisää tarkempi kuvaus muutoksesta vapaatekstinä ja tallenna tiedot. Lisättyjä muutoksia on nyt mahdollista muokata ennen ilmoituksen lähettämistä.
Lääkitykseen liittyvien muutosten seuraksi on lisätty uusia toimintoja:

• Uusi annosjakelupotilas
• Annosjakelun tauotus
• Annosjakelun lopetus

Uusia potilaita voi lisätä jakeluun nyt myös suoraan annosjakeluilmoituksella, joko asiakasyksikön olemassa olevista potilasta tai kokonaan uusia henkilöitä.
Jos potilaan annosjakelu jää tauolle, valitse vaihtoehto ”Annosjakelu tauolle”, lisää tarvittaessa tarkempi kuvaus muutoksesta ja tallenna tieto. Se päivittyy myös potilastietoihin automaattisesti. Tauolla olevan annosjakelun voi palauttaa tauolta tai ilmoittaa lopetetuksi. Tauolta palauttaminen tapahtuu vastaavasti kuin tauolle lisääminen ja jatkossa potilas on taas mukana annosjakelulistauksella normaalisti.

Annosjakelun lopettamisesta voi ilmoittaa apteekkiin valitsemalla vaihtoehdon Annosjakelun lopetus ja lisäämällä tarkemman tiedon. Näin apteekki saa tiedon eikä potilas vain ”katoa” annosjakeluilmoituksen potilaslistaukselta. Tieto päivittyy tässäkin tapauksessa automaattisesti potilastietoihin eikä potilas ei ole enää mukana seuraavalla annosjakeluilmoituksella.

Potilastietojen tarkastelu sekä annosjakeluilmoituksella että tilauksilla on nyt entistä helpompaa, kun potilaan nimi toimii suorana linkkinä potilaan tietoihin. Myös tietojen näkymistä tulosteilla on selkeytetty, etenkin annosjakeluilmoitusten osalta, kun tiedot näytetään vastaavassa muodossa kuin selaimen näkymässä.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli