Ajankohtaista

Kaikki on mennyt uskomattoman hyvin – apteekkari Riikka Aahen kokemus pd3 käyttöönotosta

Rauhallinen tunnelma vallitsee Apteekki Medenassa Helsingin Itäkeskuksessa. Toinen pd3 -käyttöönottopäivä on meneillään, tilanteen paljastaa ainoastaan yksi ”siviilihenkilö”, joka seisoo reseptitiskin takana. Nuori mies osoittautuu lopulta Pharmadatan kouluttajaksi. Tarkemmin katsoessa voi lisäksi havaita reseptintoimituspisteellä tiedotteen, jossa asiakkaita kiitetään kärsivällisyydestä tietojärjestelmävaihdoksessa.

Toisen käyttöönottopäivän aamuna apteekkari Riikka Aahe tulee yllätystapaamiseen tyytyväisenä hymyillen ja toteaa: ”Kaikki on mennyt aivan uskomattoman hyvin. Pharmadata on huolehtinut meistä todella hyvin. Asiakaskokemus on erinomainen. Ensimmäisenä käyttöönottopäivänä reseptilääkkeet saatuaan asiakas osoitti järjestelmänvaihdoksesta tiedottavaa lappua ja totesi: Tuo ei tainnut tarkoittaa meitä”. Asiakkaat palvellaan hyvin – myös järjestelmänvaihdoksessa.

Yli vuosi sitten Riikalla oli selkeä kuva apteekkijärjestelmän vaihdosta. Liikepaikan muutto oli myös ajankohtainen. Muutto haluttiin toteuttaa ensin ja puoli vuotta sitten Medena muutti kauppakeskus Itiksessä uudelle kauppapaikalle Stockmannin viereen. Seuraavana oli vuorossa järjestelmänvaihdos. Se suunniteltiin huolella ja käyttöönottopäivät valittiin tarkasti. ”Henkilökunta on ollut tietoinen muutoksista ja mukana kaiken aikaa. Apteekkijärjestelmän vaihdossa projekti on ollut huolella johdettu. Apteekissa suuri vastuu on ollut proviisori Inkeri Siltalalla, ja Pharmadatalla projektipäällikkö Maiju Järvisellä. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan – ihan uskomattoman hyvin”, Riikka kertoo.

Riikka johtaa apteekkia ystävällisellä ja varmalla otteella. Sen lisäksi hän on tiiviisti myös reseptinkäsittelyssä. Hän tietää ja tuntee uuden tietojärjestelmän oppimisen haasteet. ”Oppimiseen tarvitaan aina aikaa ja koulutusta. Järjestelmää on harjoiteltu ahkerasti työajalla, ja jotkut ovat tehneet sitä myös kotona.  Jotta hallitsen pd3-järjestelmän, olen ilmoittautunut kaikkiin syksyn pd3 koulutuksiin ja taloushallintokin on kevään suunnitelmissa”, Riikka toteaa.

”Meillä on paljon vakioasiakkaita – vaikkakin keskitymme vahvasti ohikulkevien asiakkaiden palvelemiseen. Viikonlopun aikana heitä voi olla puolet asiakkaistamme, kaukaisimmat jopa Rovaniemeltä asti”, Riikka kertoo apteekin asiakkaista. Apteekin asiakkaat ovat vaativia ja lähtökohtana on, että apteekkijärjestelmän on tuettava asiakkaan positiivista apteekkikokemusta.

Järjestelmänvaihdoksessa asiakkaatkin ovat olleet myötätuntoisia ja huumoriakin on viljelty. ”Olemme kuulleet kommentteja, että sehän sujuu merkittävästi paremmin kuin Oriolalla”, Riikka toteaa humoristisesti. Apteekin asiantunteva mutta välitön ilmapiiri on helppo aistia.

Käyttöönotosta tyytyväisenä Riikka kertoo seuraavana edessä olevan mahdollisesti vielä robotin hankinta ja hyvä integraatio pd3-järjestelmään tukee tätä hankintaa. Seuraavien kuukausien tunnelmia tiedustellessa hän nopeasti vastaa ylpeyttä uhkuen: ”Olemme jo nyt taitavia pd3-käyttäjiä. Vuodenvaihteessa olemme hyvällä tasolla!”

 

Tilaa pdesittely apteekkiisi tai tule tutustumaan nykyaikaiseen apteekkijärjestelmään Pharmadatan tiloihin.

Sovi tapaaminen puh. 040 599 6220 tai myynti@pharmadata.fi

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli