Ajankohtaista

MAXXista pd3:een siirtyminen oli suuri helpotus

Tamperelainen Haka Apteekki vaihtoi kesällä MAXX-järjestelmästä Pharmadatan pd3:een. Apteekkari Marja Ritala on huojentunut päästessään taas pd3:n käyttäjäksi. ”Arvostan sitä, että pd3 on selvästi halvempi suuressa apteekissa, se tulee selvästi MAXXia edullisemmaksi. Työergonomisesti se on myös järkevämpi vaihtoehto”, Ritala kertoo

Haka Apteekin ja Kangasalan apteekin apteekkari Marja Ritala on helpottunut. Suuri tamperelainen Haka Apteekki siirtyi kesällä MAXX-järjestelmästä Pharmadatan pd3:een. Kangasalan apteekki otti pd3:n käyttöönsä jo kolme vuotta sitten, eikä Ritala mielestään koskaan täysin omaksunut MAXXin käyttöä.

”Minulle tämä on suuri helpotus. Olen tottunut käyttämään pd3:ea ja MAXX oli minulle välivaihe. Omasta näkökulmastani pd3 on helppokäyttöisempi kuin MAXX.”

Ritalan mielestä MAXXista pd3:een siirtyminen ei ole ”iso juttu”. Vaihtaminen sujui kivuttomasti. Myös henkilökunta omaksui uuden järjestelmän nopeasti.

Mitä Ritala sitten arvostaa eniten pd3:ssa?

”Hinta on tärkeä asia ominaisuuksien ohella. Arvostan sitä, että pd3 on selvästi halvempi suuressa apteekissa, se tulee selvästi MAXXia edullisemmaksi. Ja Pharmadata on Apteekkariliiton kautta apteekkareiden omistama. Työergonomisesti se on myös järkevämpi, koska siinä voi käyttää funktionäppäimiä hiiren sijasta. Ranteet rasittuvat näin selvästi vähemmän”, Ritala sanoo.

”Meillä on myös sellainen kokemus, että reseptitoimitus on pd3:ssa nopeampaa. Henkilökunta on pitänyt erityisesti reseptinkäsittelyn sujuvuudesta”, hän lisää.

Haka Apteekki sijaitsee kolme vuotta sitten rakennetussa Kalevan Prisma-keskuksessa. Se on Tampereen alueen suurin Prisma-keskus, joka kasvaa kovaa vauhtia. Haka Apteekki toimittaa vuodessa noin 175 000 reseptiä.

”Olemme auki joka päivä, siksi jokaisen työntekijän pitää hallita pd3:n käyttö hyvin. Näin asiakaspalvelumme pysyy hyvällä tasolla viikonloppunakin, jolloin on vähemmän henkilökuntaa töissä.”

pd3:sta on syytä olla ylpeä

Apteekkijärjestelmän vaihtotilanteessa ja henkilökunnan kouluttamisessa Ritala hyödynsi menestyksekkäästi sitä, että hänen toisessa apteekissaan, Kangasalan apteekissa, oli usean vuoden kokemus pd3:n käytöstä. Ennen varsinaista siirtymistä uuteen järjestelmään jokainen Haka Apteekin työntekijä kävi Kangasalan apteekissa opiskelemassa  pd3:n käyttöä yhden työpäivän ajan. Vastaavasti myös Kangasalan apteekista kävi Haka Apteekissa työntekijöitä opettamassa ja neuvomassa uuden järjestelmän käyttöä.

”Näin saimme henkilökunnan oikeasti oppimaan järjestelmää jo ennen kuin se tuli meille. Tämä toimi todella hyvin. Minusta tämä on hyvä tapa laajemminkin ottaa apteekeissa käyttöön”, Ritala kertoo.

Myös pharmadatalaiset saavat tuesta Ritalalta kiitosta. Pharmadata teki muiden muassa hyvät työlistat ja projektikaaviot, joiden avulla hankkeessa oli helppo edetä.

”Proviisorimme koki, että olimme hyvissä käsissä, kun Pharmadata oli meille projektin laatinut.”

”pd3 on nyt hieno ohjelmisto, josta Pharmadata voi olla ylpeä.”

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli