Ajankohtaista

pd Helppi on mainio ratkaisu it-ongelmiin

Säynätsalon apteekki on Pharmadatan uuden maksullisen it-tukipalvelun, pd Helpin, tyytyväinen asiakas. ”Jos it-ongelman voi ratkaista tunnin sijasta viidessä minuutissa, mieluusti näin teen ja maksan siitä. Ongelmatilanteissa keskityn tietotekniikan sijasta mieluummin varsinaiseen työhöni”, apteekkari Klaus Lantela kertoo.

Säästetty työaika on ehdottomasti rahan arvoista. Näin ajattelee Säynätsalon apteekin apteekkari Klaus Lantela. Säynätsalon apteekki on Pharmadatan uuden maksullisen it-tukipalvelun, pd Helpin, tyytyväinen asiakas.

”Pharmadatan tuen saavutettavuus on ollut muutenkin erinomainen, mutta pd Helppi on ikään kuin ohituskaista. Jos ratkaisu kysymykseen on mahdollista saada tunnin kestävän oman pohdinnan sijasta viidessä minuutissa, mieluusti näin teen ja siitä maksan”, Lantela kertoo.

Ajan säästämisen lisäksi maksullisen palvelun plussana hän pitää asiantuntemusta. Lantelalla itsellään on pitkä kokemus alalta, ja hän on aina ollut kiinnostunut tietotekniikasta. Keskimääräistä parempi tietotekninen tietämyskään ei kuitenkaan takaa sitä, etteikö eteen tulisi tilanteita, joissa apu on tarpeen.

Monesti eteen tulevat ongelmat liittyvät esimerkiksi Windowsin toimintaan eivätkä siten varsinaisesti kuulu Pharmadatan tavallisen tuen piiriin.

”pd Helppiin voi soittaa huolettomammin niissäkin tilanteissa, jotka eivät varsinaisesti kuuluu Pharmadatan tukeen. Luuri käteen ja ongelma on pian ratkaistu. Tästä olen erityisesti pitänyt. Apu on tullut nopeasti.”

Tarrakirjoittimen asennus etäyhteydellä hoitui hetkessä

Pharmadata avasi uuden palvelunsa 30.5. Lantela on käyttänyt palvelua siitä lähtien useasti.

Palveluun voi soittaa joko suoraan tai isommissa ongelmissa lähettää lomakkeen, johon asiakas kuvaa ongelmansa ja varaa palveluajan. Vaikeammissa, laajemmissa ongelmissa Pharmadatan suosituksena on käyttää lomaketta. Näin asiantuntijat pystyvät etukäteen perehtymään tilanteeseen ja valmistautumaan ratkaisemaan sen mahdollisimman nopeasti.

”Puheluaika on näin asiakkaalle paljon lyhyempi ja se voidaan käyttää enemmän koulutuksellisten asioiden läpikäymiseen”, Pharmadatan Jarkko Järvinen kertoo.

”Tähän mennessä olen soittanut saman tien ja ongelma on pian ratkaistu. Lomakkeen käyttöön en ole vielä tutustunut. Etikettikirjoittimen uudelleen asennus ei esimerkiksi jostain syystä onnistunut oikealla tavalla. pd Helpin avulla ratkaisu löytyi nopeasti ja työasemalle vaihdettiin etäyhteydellä uusi tarrakirjoitin toimintakuntoon kalibrointeineen kaikkineen.”

It ei ole apteekkiammattilaisen ydinosaamista

Lantela pitää pd Helppiä erityisen hyvänä niille apteekeille, joista ei löydy erityistä it-osaamista.

”Minulla omalle kiintolevylle on tarttunut matkan varrella paljon osaamista, eikä joka nippeliasiasta tarvitse soitella apua. Olen ollut alalla parikymmentä vuotta ja it-asiat kiinnostavat minua. Tietotekniikka ei ole kuitenkaan apteekkiammattilaisen ydinosaamista. Ei näitä asioita tarvitse osata eikä niistä tarvitse kaikkien olla kiinnostuneita. Siksi on mainiota, että on olemassa pd Helpin kaltainen palvelu.”

Ongelmatilanteissa hän haluaa kuitenkin keskittyä tietoteknisten koukeroiden sijasta varsinaiseen työhönsä.

”Ehdottomasti olen saanut rahalle vastinetta. En halua käyttää it-ongelmien selvittämiseen suotta omaa aikaani. Arvostan hyvää palvelua ja asiantuntemusta. Nyt pystyn käyttämään tämänkin ajan esimerkiksi apteekin kehittämistyöhön.”

Pd Helppi kehittyy jatkuvasti

Pharmadata kehittää uutta pd Helppi -palveluaan jatkuvasti.

Tällä hetkellä palvelun piiriin on nimetty Pharmadatan ulkopuolelta ostetut laitteet, uudelleen asennukset sekä lääkärinpalkkiotilitykset sekä Salixiin että pd3:een. Ideana on jalostaa palvelua eteenpäin. Apteekki voi olla muistakin aiheista yhteydessä pd Helppiin eli se on ohituskaista miltei asiassa kuin asiassa.

”Palvelun filosofiana on auttaa tietoteknisten ongelmien ratkaisemisessa normaalia tukea laajemmin. Kaikkiin ongelmiin emme toki pysty takaamaan lopullista ratkaisua, vaikka päämäärämme onkin aina tuoda asiakkaan rahalle vastinetta”, Pharmadatan Järvinen kertoo.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli