Ajankohtaista

pd3:n nopeus yllätti heti alkumetreillä

Saarijärven Apteekki vaihtoi syyskuussa MAXX-järjestelmänsä Pharmadatan pd3:een. Kukaan henkilökunnasta ei ollut aiemmin käyttänyt pd3:a, mutta järjestelmän nopeus perustoiminnoissa on pantu merkille jo uuden opettelun alkumetreillä. ”pd3 on myös huomattavasti edullisempi järjestelmä ja lisäksi se on laajasti suosittu suomalaisapteekeissa”, proviisori Marja Somppi kertoo.

Saarijärven Apteekissa MAXX-järjestelmä vaihtui pd3:een 16. päivä syyskuuta. Kukaan apteekin henkilökunnasta ei ollut aiemmin käyttänyt Pharmadatan pd3-järjestelmää. Vaihdon taustalla vaikuttivat ennen kaikkea taloudelliset syyt.

”pd3 on huomattavasti edullisempi järjestelmä ja lisäksi se on laajasti käytössä suomalaisapteekeissa. Käyttökokemusta apteekeissa suositusta järjestelmästä siis löytyy”, kertoo Saarijärven Apteekin proviisori Marja Somppi.

Perustoiminnot, kuten reseptinkäsittely ja kassapalvelut, sujuvat jo henkilökunnalta lyhyen harjoittelun jälkeen. Saarijärvellä otettiin käyttöön järjestelmänvaihdon yhteydessä myös EasyMedi-tilausjärjestelmä hoitokoteihin. Annosjakelussa, laskutuksessa ja logistiikassa riittää vielä paljon opeteltavaa. Muutos apteekkiarkeen on ollut henkilökunnalle huomattavan suuri. Alkuvaiheessa Saarijärven apteekissa työskenteli vuokrafarmaseutti, jolle pd3:n käyttö oli tuttua. Hänen antamastaan opastuksesta ja vinkeistä oli paljon apua uuteen järjestelmään siirryttäessä.

”Olemme uuden opettelemisessa vasta alkutaipaleella. Jo näin lyhyen käyttöajan jälkeen voi kuitenkin todeta, että reseptinkäsittelyssä pd3 on todella nopea ja jouheva.”

 

Pharmadata vastasi avunpyyntöihin

Hoivakotien tilauksiin käytettävä EasyMedi-järjestelmä integroitiin pd3:een järjestelmänvaihdon yhteydessä.

”EasyMedi vaikuttaa hyvin näppärältä järjestelmältä. Hoitaja pystyy laittamaan vaikka yöllä viestin, jos huomaa jonkin tärkeän asian. EasyMedi vaikuttaa hyvin helppokäyttöiseltä niin hoitajien kuin meidän apteekkialan ammattilaisten näkökulmasta”, Somppi sanoo.

Vaikka uuden oppimista riittää tuleville viikoille, henkilökunta suhtautuu muutoksiin positiivisella mielellä. Ilmapiiri on säilynyt Saarijärven apteekissa iloisena.

”Muutos tuntuu aina aluksi hieman vaikealta mutta on hyväksi ihmiselle. Meillä on puhallettu yhteen hiileen. Kun joku henkilökunnasta oivaltaa jotain uutta, siitä vinkataan heti kaverille; tieto jaetaan kollegoille”, Somppi sanoo.

 

Järjestelmä on apteekkiammattilaisen oikea käsi

Pharmadata saa Sompilta kiitosta tuesta ja avusta sisäänajovaiheessa.

”Mitä vain on ollut mielessä, niin on voinut soittaa tai viestitellä. Apua on löytynyt. Tästä lämpimät kiitokset pharmadatalaisille.”

Apteekkijärjestelmällä on valtavan suuri rooli apteekkiammattilaisten arjessa. Perustoimintojen ohella työhön kuuluu erilaisten raporttien seuranta sekä esimerkiksi varastonhallinta ja varaston arvon seuranta.

”Tavalla tai toisella käytän työssäni pd3-järjestelmää kahdeksan tuntia päivässä. Muutaman viikon kuluttua osaisin kertoa enemmän uuden järjestelmämme erityispiirteistä ja hienouksista. Toistaiseksi olemme ehtineet opetella perusasiat ja alkutaival uuden oppimisessa on sujunut hienosti.”

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli