Ajankohtaista

pd3:a oli ikävä!

Rääkkylän apteekki vaihtoi Salix-järjestelmänsä pd3:een. Apteekkari Miia Toropaisen mielestä pienenkin apteekin on tärkeä uudistaa toimintaansa ja pysyä ajassa kiinni. ”Asiakaspalvelu on nopeutunut selkeästi, koska reseptinkäsittely on nyt niin paljon helpompaa. Liiketoimintahyödyt ovat kiistattomat”, Toropainen kertoo.

Rääkkylän apteekki vaihtoi loppuvuonna Salix-järjestelmästä pd3:een. Apteekkari Miia Toropainen ei peittele tyytyväisyyttään uuteen järjestelmään.

”Asiakaspalvelu on nopeutunut selkeästi, koska reseptinkäsittely on niin paljon helpompaa”, Toropainen kertoo.

Sujuva ja nopea järjestelmä on tuonut henkilökunnalle enemmän aikaa asiakkaan kohtaamiseen.

”Meillä on nyt enemmän aikaa keskustella lääkkeiden käytöstä asiakkaidemme kanssa, olemme huomanneet tämän ihan käytännössä. Koko porukka on herännyt tosiasiaan, että pd3:n käyttö on sujuvaa ja helpottaa arkeamme.”

pd3 oli Toropaiselle entuudestaan tuttu järjestelmä. Hän työskenteli aiemmin Tohmajärven apteekissa, jossa se oli käytössä. Toropainen aloitti reilu vuosi sitten Rääkkylän apteekin apteekkarina, jossa vielä viime syksynä oli käytössä Salix-järjestelmä.

”Salix ei vastannut odotuksiini. Jäin kaipaamaan pd3-järjestelmää.”

Pienenkin apteekin pitää uudistua

Rääkkylän apteekki on pieni apteekki, jota Toropainen kuvailee iloiseksi, karjalaiseksi maaseutuapteekiksi. Mielikuvissa apteekkitietojärjestelmän vaihtaminen on kallis ja suuritöinen projekti, jota pienen apteekin kannattaa tarkoin harkita. Toropainen on toista mieltä.

”Kyllä pienenkin apteekin täytyy pysyä ajan tasalla ja uudistaa toimintaansa. Se vaatii taloudellisia panostuksia, mutta ne maksavat itsensä takaisin. Liiketoimintahyödyt ovat kiistattomat. Laskimme myös, että pd3:n käyttö tulee meille Salixin käyttöä halvemmaksi”, Toropainen sanoo.

Hänen mukaansa järjestelmänvaihdon myötä myös apteekin ajankäyttö ja toimintatavat muuttuivat. Ylimääräisiä kassaraportteja ei enää esimerkiksi tulosteta, laskut tulostetaan ryhminä ja käyttöön on otettu sähköinen kuormakirja. Pitkälle automatisoitu, nykyaikainen järjestelmä huolehtii siitä, että ylimääräiset ajot ja päivitykset ovat jääneet historiaan. Pilvipohjaisuus on Toropaisen mielestä ehdottomasti tätä päivää.

”Tämä on ollut todella suuri ja hyödyllinen muutos kaikkinensa. Uutena ominaisuutena esimerkiksi toimitusneuvonta on ihan älyttömän hyvä. Saimme työkaluja, jotka todella helpottavat päivittäistä työtämme.”

Laskutus sujuvoitui ja nopeutui selkeästi

Henkilökunta on ottanut järjestelmänvaihdon vastaan erittäin hyvin. Rääkkylässä työskentelee Toropaisen lisäksi kaksi farmaseuttia sekä lääketeknikko.

”Tietenkään tämä ei ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista. Mutta olin yllättynyt siitä, miten helposti vaihto sujui. Käyttöönottokoulutukset olivat todella hyvät. Pharmadatasta projektipäällikkö huolehti jatkuvasti, mitä seuraavaksi pitää tehdä.”

Myös Toropaisen omasta käyttökokemuksesta oli projektissa suuri apu. Keskustelu oli läpi koko projektin avointa. Ongelmat on joko ratkottu yhdessä tai oltu yhteydessä Pharmadataan. Akuutit ongelmat on Toropaisen mukaan saatu aina ratkaistua saman tien.

Entä mikä on paras kommentti, jonka apteekkari on kuullut henkilökunnalta uudesta järjestelmästä?

”Se lämmitti, kun farmaseuttimme ensimmäisen kerran kehui pd3:n helppoutta. Lääketeknikkommekin oli sitä mieltä, että laskutus sujuu nyt paljon sujuvammin ja nopeammin.”T

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli