Ajankohtaista

Uuden sukupolven Omapd-pilvipalvelu mullistaa apteekkien arjen

Pharmadata julkistaa 11.11.2022 uuden sukupolven apteekkijärjestelmän. Uusi Omapd-pilvipalvelu nostaa helppokäyttöisyydellään ja tehokkuudellaan apteekkien arjen uudelle tasolle. Täysin uudet näkymät omasta työpöydästä on luotu apteekkialan eri työnkuvien prosessien näkökulmasta, jotta ammattilaiset voivat keskittyä entistä paremmin ydintehtäviensä hoitamiseen. ”Apteekkariliiton omistamana yrityksenä Pharmadatan tehtävä on rakentaa apteekkialan ammattilaisille maailman parasta apteekkiympäristöä yhdistämällä vahva toimialaosaaminen nykyaikaisimpiin teknologioihin”, Pharmadatan toimitusjohtaja Ilkka Toivola kertoo.

Ohjelmiston automaatiota on lisätty tuntuvasti, esimerkiksi ajastettuja toimintoja on nyt käytössä aiempaa selkeästi enemmän. Uuden sukupolven Omapd on helppo ja opastava. Reseptinkäsittely nopeutuu sen avulla entisestään.

Suomi kulkee digitalisaation etujoukoissa, ja tämä näkyy myös apteekkialan murroksena.

”Apteekkariliiton omistamana yrityksenä Pharmadatan tehtävä on rakentaa apteekkialan ammattilaisille maailman parasta apteekkiympäristöä yhdistämällä vahva toimialaosaaminen nykyaikaisimpiin teknologioihin. Haluamme tarjota ammattilaisille intuitiivista ja helppokäyttöistä huippu teknologiaa, joka vapauttaa ammattilaiset keskittymään työssä olennaiseen”, Pharmadatan toimitusjohtaja Ilkka Toivola kertoo.

Tapiolan apteekin apteekkari Risto Kanerva on ollut mukana rakentamassa ja nähnyt Omapd-palvelun kehityksen käytännössä.

”Halusimme rakentaa Omapd:stä uuden sukupolven apteekkijärjestelmän, joka on tehty helpottamaan entisestään apteekin prosesseja ja asiakkaan kohtaamista. Omapd tukee jokaisen omaa työtä ja muovautuu apteekkiammattilaisen työnkuvan mukaiseksi. Myös tietoturvaa on parannettu entisestään ja tehokkuus on viety uudelle tasolle. Uskon, että uusi Omapd-palvelu helpottaa apteekkien kehittymistä ja uudistumista”, Kanerva kertoo.

Asiakkaiden toiveet kehitystyön taustalla

Omapd:n kehitystyön taustalla on asiakkaiden toiveiden tarkka kuunteleminen. Jokaiselle apteekkiammattilaiselle on oman tehtävän mukaan optimoitu työpöytä, joka selkeyttää ja nopeuttaa työtä ja parantaa palvelun laatua. Tarvittaessa kaikki toiminnot ovat kuitenkin tavoitettavissa yhden näppäimen takana, mutta näkymää on yksinkertaistettu käyttäjän useimmin tarvitsemiin toimintoihin.

”Uskomme, että asiakkaamme tulevat rakastamaan uuden palvelun käyttöä. Omapd:ssa asioita on helppo tehdä, ja niitä on myös helppo korjata ja niihin palata. Omapd on tehokas, helppokäyttöinen ja jatkuvasti neuvoja antava”, Pharmadatan myyntijohtaja Juha Aintila kertoo.

Toimitukset alkavat keväällä 2023

Pharmadatan Omapd-pilvipalvelu perustuu suomalaisesta konesalista tarjottavaan ratkaisuun. Kaikki suomalaisapteekkien tiedot ja varmistukset säilyvät näin Suomen rajojen sisäpuolella.

Pharmadata on aloittanut pilvipohjaisten järjestelmien tarjoamisen apteekeille jo kahdeksan vuotta sitten. Uusi Omapd-palvelu panostaa selkeään, selainpohjaiseen yleisnäkymään.

Omapd:n mukana kaikki apteekit saavat käyttöönsä myös M365-lisenssin.

Toimitukset pilottiapteekeille aloitetaan alkuvuodesta 2023. Laaja saatavuus uutuudella tulee olemaan syksyllä 2023. Pharmadatan olemassa oleville pd3-asiakkaille Omapd:n käyttöönotto tarkoittaa uuteen versioon siirtymistä ja Omapd on palvelun lisenssien osalta veloitukseton. Ainoastaan asiakaskohtaisesta työstä ja koulutuksesta peritään maksu.

Järjestelmää on rakennettu ja kehitetty viimeiset kaksi vuotta, ja sillä on jo suoritettu Kelan vaatima yhteistestaus eReseptiä varten.

 

Lisätiedot:

Juha Aintila

+358 40 5488494

Juha.aintila@pharmadata.fi

 

Ilkka Toivola

+358 40 5468164

Ilkka.toivola@pharmadata.fi

 

Omapd.fi

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli