Ajankohtaista

Uusi Käsipääte tekee inventoinnista nopeaa ja näppärää

Pharmadata on toimittanut alkuvuoden aikana suomalaisapteekkeihin jo kymmeniä uusia Käsipäätteitä. Yksi uuden käsipäätelaitteen hankkineista apteekeista on Lieksan Pielis-apteekki. Apteekkari Tiina Koskinen on tyytyväinen uuteen, nykyaikaiseen mobiilityökaluun. ”Uusi Käsipääte on näppärä, nopea ja toimintavarma. Sen avulla inventointityö on niin sujuvaa, että aikaa jää huomattavasti enemmän muuhun asiakastyöhön.”

Lieksan Pielis-apteekki otti käyttöönsä Pharmadatan uuden Käsipäätteen noin kaksi kuukautta sitten. Miksi hankitte uuden, älypuhelinta muistuttavan käsipäätteen?

”Heti, kun kuulin uudesta laitteesta, halusin sen hankkia. Tämä uusi laite on selkeämpi, nykyaikaisempi, nopeampi ja siinä on paljon enemmän informaatiota näkyvissä, kuin vanhassa kapulassa. Ennen kaikkea se toimii”, Pielis-apteekin apteekkari Tiina Koskinen kertoo kokemuksistaan.

Pharmadata aloitti uuden käsipäätteen kehitystyön vuonna 2020. Yhteistyökumppanina toimii Optiscan, ja kehitystyön tavoitteena oli alusta asti luoda ketterin menetelmin asiakkaille luotettava käsipääte, joka on jatkuvassa yhteydessä pd3-järjestelmään. Uudessa laitteessa on 5.0-tuuman Android-näyttö. Käteen sopivan laitteen käyttö edellyttää ajantasaisen wlan-tukiaseman olemassaoloa.

”Inventointi vanhalla laitteella oli hidasta ja hankalaa, akku myös loppui nopeasti. Uudella laitteella inventointityö on todella sujuvampaa”, Koskinen iloitsee.

Uusia mahdollisuuksia näköpiirissä

Käsipääte toimii inventointityön ohessa myös esimerkiksi varastonhallinnan työkaluna, lisäksi sitä voi käyttää sivuapteekeissa. Laitteen avulla voi muuttaa muiden muassa vanhenemispäivämääriä ja tuotteiden saldoja.

Toistaiseksi käyttö on rajoittunut Pielis-apteekissa inventointityöhön, mutta apteekkari Koskinen tiedostaa mahdollisuudet laajemmalle käytölle tulevaisuudessa.

”Käsipääte voisi jatkossa olla asiakaspalvelussa työntekijöillä taskussa mukana. Jos hyllystä puuttuu tuotteita, niin Käsipäätteellä voisi hyllyjen välistä kätevästi tarkastaa saldoja. Tällaista käyttöä aiomme vielä enemmän jatkossa opetella. Tiedostamme asioita, joita sillä tulevaisuudessa voisi tehdä”, Koskinen kertoo.

Pielis-apteekissa inventoitiin, aikaisemmin noin kahdesti vuodessa. Uudella laitteella inventointityö on Koskisen mukaan merkittävästi nopeampaa. Aikaa vapautuu muulle työlle.

”Periaatteessa voisimme inventoida nyt vaikka neljä kertaa vuodessa, kun työ sujuu niin nopeasti. Ennen vuodenvaihdetta mietimme, teemmekö kolmannen inventoinnin kalliimmille, ja joillekin täsmätuotteille.”

Tekninen henkilökunta tyytyväinen

Entä mitä Koskinen sanoisi niille apteekeille, jotka vielä pohtivat Käsipäätteen hankkimista?

”Uusi Käsipääte on todella käyttömukava ja liikkuu tarvittaessa työntekijän mukana. Itse en oikein näe mitään perustelua sille, että joku ei ottaisi uutta laitetta käyttöönsä.”

”Olen ollut ehdottomasti tyytyväinen uuteen Käsipäätteeseen. Meidän tekninen henkilökuntamme on myös kiitellyt uutta työkalua ja antanut myönteistä palautetta työn sujuvuudesta”, Koskinen jatkaa.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli