Ajankohtaista

Viiden tähden Service Desk

Suurin osa teistä on varmasti jossakin vaiheessa apteekkiuraa ollut kanssamme tekemisissä tai vähintäänkin kuullut meistä. Olemme Pharmadatan Service Desk – tuttavallisemmin Helppari, Tuki, Service Desk, Asiakastuki, Deski… rakkaalla lapsellahan on tunnetusti monta nimeä. Olemme tunnettuja hyvästä fengshuista ja siitä, että meillä säilyy zen tukalimmissakin tilanteissa. Palvelemme asiakkaitamme mitä moninaisimmissa ongelmatilanteissa, johtuipa päänsärkynne sitten järjestelmästä, ohjelmistosta tai tietotekniikkaan liittyvistä kompastuskivistä. Päätavoitteemme  on tarjota jokaiselle asiakkaallemme viiden tähden asiakaskokemus viikon jokaisena päivänä.

Jokaisella deskiläisellä on omanlaisensa ammattitausta ja se on ehdottomasti tiimimme rikkaus. Service Desk koostuu farmaseuteista ja apteekin teknisistä sekä osalla on lisäksi tekniikan alan tutkinto. Yhdistävä tekijä meissä on se, että kaikilla on jonkinlainen kokemus apteekkityöskentelystä sekä intohimo ohjelmistoja, tekniikkaa ja asiakaspalvelua kohtaan.

Service Deskin asiantuntijoina meidän tulee hallita monia kokonaisuuksia ja ohjelmistoja. Esimerkkeinä mainittakoon vaikkapa pd³:n ja Salixin eri osa-alueet kuten reseptinkäsittely, laskutus, kassatoiminnot, varasto, annosjakelu ja robotit. Lisäksi Procuro, Presto, Proselecta, kassaohjelmat, käyttäjätunnusten ylläpito, Apteekkiverkkoon liittyvät kytkennät ja laitteistot, erilaiset apteekin laitteet kuten verkko-, tarra- ja kuittitulostimet, viivakoodinlukijat sekä maksupäätteet. Tätä listaa voisi jatkaakin, mutta sait varmaan jo kuvan työmme monipuolisuudesta. Koskaan ei tiedä ennalta mitä jännää seuraava asiakas tuo tullessaan.

Vaikka pääpaino deskiläisen työssä onkin tukea ja auttaa teitä ongelmatilanteidenne ratkaisemisessa, kirjoitamme toisinaan myös Viikon Vinkkejä ja asiakasohjeita Neuvoon, olemme mukana pitämässä pääkäyttäjäkoulutuksia, osallistumme talon sisäisiin kehitysprojekteihin ja teemme paljon muuta asiakkaalle näkymätöntä työtä. Kaikessa tässä tuoksinnassa pyrimme muistamaan kaiken jo opitun, pitämään osaamisemme tason korkealla sekä jakamaan tietoa myös eteenpäin.

Työnkuvaltaan Service Desk jakautuu kahteen tasoon, missä ensimmäisen tason asiantuntijoidemme päätehtävänä on vastata puheluihin, kirjata ylös ongelmanratkaisun kannalta oleelliset tiedot tukipyynnölle sekä tehdä sille kiireellisyysluokittelu. Ensimmäisen tason asiantuntijat kyllä auttavat ja ohjeistavat teitä jo puhelun aikana, mutta mikäli ongelma vaatii syvällisempää selvitystyötä tai on luonteeltaan aikaavievä, siirretään se käsiteltäväksi toisen tason asiantuntijoillemme. Toisen tason asiantuntijoilla on mahdollisuus perehtyä ongelmaanne syvällisemmin ja tehdä tarvittavaa taustatutkimusta, jotta ongelma selvitettäisiin kerralla, ja saisitte eväät sen korjaamiseen itsenäisesti. Tarvittaessa ongelmienne ratkaisemiseksi selvitystyöhön osallistuvat myös Pharmadatan ohjelmistokehityksen asiantuntijat, laiteasiantuntijat sekä palveluiden tuottamisesta vastaavat yhteistyökumppanimme.

Olemme täällä sinua varten, kun tarvitset apua.

Kesäterveisin,
Pharmadatan Service Desk

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli