Ajankohtaista

Asiakastestaus tuo apteekkilaisten äänen kuuluviin

Omapd:n asiakastestauskevät on alkanut energisissä merkeissä. Tapahtumasarjan ensimmäinen tilaisuus toi Helsinkiin Pharmadatan tiloihin joukon apteekkilaisia, jotka pääsivät testaamaan ja kokeilemaan Omapd:n logistiikkaan liittyviä toimintoja. Iltapäivän aikana järjestelmää ja sen toimintoja tutkittiin ohjattujen tehtävien lisäksi itsenäisesti, ja testaajat innostuivat myös omatoimisesti simuloimaan tilanteita, joita apteekin arjessa voi todellisuudessa tulla vastaan.

Pharmadatalla asiakastestaaminen tarkoittaa sitä, että oikeat asiakkaat pääsevät testaamaan Omapd:tä työtehtäviensä mukaisilla tavoilla. Tämä tarjoaa yritykselle näköalan siihen, miten ohjelma soveltuu apteekin arkeen. “Testaamisen tärkein tavoite on tuoda apteekkilaisten ja järjestelmän käyttäjien ääni kuuluvaksi. Tämä saavutetaan hyvin perustellun ja käsitellyn palautteen kautta. Lisäksi testaajat hyötyvät tapahtumista siinä mielessä, että he kasvattavat tietotaitoaan järjestelmän käytöstä. Tämä on selvä valtti siinä vaiheessa, kun järjestelmä otetaan apteekissa käyttöön”, tiivistää Omapd:n asiakastestauksista vastaava Pharmadatan projektipäällikkö Johanna Palvimo.

Apteekkilaisten mielipide ja palaute tärkeitä kehittämisen työkaluja

Testaaminen on kohdennettu kaikille siitä kiinnostuneille apteekkilaisille. “Meidän testaajamme edustavat kaikkia apteekin ammattiryhmiä. Yksi Pharmadatan tavoitteista Omapd:n kehittämisessä on ollut luoda apteekkilaisille heidän oma apteekkijärjestelmänsä. Siksi apteekkilaisten mielipide ja palaute tehtävästä riippumatta ovat meille tärkeitä kehittämisen työkaluja”, Palvimo korostaa. 

Omapd:n kevään testaustapahtumien ryhmät ovat jo täynnä, mutta varallaololistoille on mahdollista ilmoittautua mukaan. “Asiakastestaaminen ei ole vain tämän kevään juttu, vaan sitä tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa. Syksyn testausryhmiin mahtuu vielä hyvin”, vinkkaa Palvimo. Lisäksi Pharmadata tulee järjestämään keväällä kaksi yleistä Omapd-webinaaria, joihin kaikkien kiinnostuneiden on mahdollista osallistua.

Paras syntyy yhdessä

Millä mielin projektipäällikkö on itse nyt ensimmäisen testaustilaisuuden jälkeen? “Parasta keskiviikon 8.2. tapahtumassa oli se, että testaajat nostivat esille kysymyksiä ja ajatuksia Omapd:stä, joita emme olleet ymmärtäneet kysyä itseltämme. Testaajina oli pieni, mutta rautaisen ammattitaitoinen porukka. Oli selvää, että heitä kiinnostaa ohjelman kehittäminen yhtä paljon kuin meitä. Paras syntyy yhdessä”, iloitsee Palvimo. 

 

Ilmoittaudu asiakastestauksen varallaololistalle:
Johanna Palvimo johanna.palvimo@pharmadata.fi
Jarno Lipponen jarno.lipponen@pharmadata.fi

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli