”Omapd on ensi puraisulla selkeä ja helposti omaksuttava”

Loviisan Uusi Apteekki on yksi Pharmadatan uuden Omapd-apteekkijärjestelmän ensimmäisistä pilottikäyttäjistä. Apteekkari Mikko Tainion ensi kokemus Omapd:sta on positiivinen. ”Perustoiminnallisuudet toimivat jo todella hyvin. Omapd on selkeä, visuaalinen ja johdonmukainen. Oli hyvä päätös lähteä mukaan kehitystyöhön ja henkilökunta on myös ollut innostunutta.”

Loviisan Uuden Apteekin apteekkarilla Mikko Tainiolla on takanaan kiireinen viikko, kun apteekki otti pilottikäyttöönsä Pharmadatan uuden Omapd-apteekkijärjestelmän. Yönsä Tainio on nukkunut viikon hektisyydestä huolimatta hyvin.

”Minulla on positiiviset fiilikset. Yllättävän hyvin pärjäämme, emmekä enää tarvitse edes tukea paikan päällä. Henkilökunta on ollut innostunutta ja asennoitunut hienosti. Oli hyvä päätös lähteä tähän mukaan”, Tainio kertoo.

Perusasiat ovat Tainion mukaan Omapd:ssa kunnossa. Tavaran tilaaminen, laskutus ja reseptinkäsittely ovat toimineet todella hyvin. Yksityiskohtia on pystytty hiomaan nopeasti toivotunlaisiksi.

Uudella ohjelmistolla on jo ehditty Loviisassa toimittaa noin pari tuhatta reseptiä. ”Joten olemme jo saaneet tuntumaa uuteen järjestelmään.”

Parasta Omapd:ssa on Tainion mukaan sen selkeys ja johdonmukaisuus. Selainpohjaisuus tekee ohjelmistosta visuaalisen. Käytännön työtä auttaa, kun esimerkiksi kirjainkokoa pystyy helposti tarvittaessa suurentamaan.

”Ensi puraisulla ohjelmisto vaikuttaa visuaaliselta, selkeältä ja nopeasti omaksuttavalta”, Tainio kertoo.

Loviisan Uuden Apteekin apteekkari Mikko Tainio palvelemassa asiakasta Omapd:n käyttöönottopäivänä.

Pilottiprojekti oli hyvä päätös

Tainio nauttii kehitystyössä mukana olemisesta.

”Kun kuulin, että Pharmadatalta oli tulossa seuraava versio ja että sen kehitystyöhön oli mahdollista osallistua, ilmoitin heti olevani valmis pilottiin.”

Loviisan Uudessa Apteekissa työskentelee Tainion lisäksi yksi proviisori, neljä farmaseuttia ja tekninen henkilö sekä jonkin verran keikkatyötä tekeviä apteekkilaisia. Pharmadata järjesti henkilökunnalle koulutusta sekä verkossa että paikan päällä. Jokainen työntekijä sai kaksi tuntia henkilökohtaista koulutusta uudesta ohjelmistosta.

”Yksi työntekijöistämme tuli käyttämään Omapd:ta ilman koulutusta ja piti ohjelmistoa heti selkeästi helppokäyttöisempänä kuin pd³.”

Kaiken kaikkiaan Tainio on tyytyväinen, että lähti mukaan pilottiin.

”Oli onnistunut päätös lähteä kehittämään seuraavan sukupolven apteekkijärjestelmää. Positiivisia terveisiä haluan lähettää pharmadatalaisille. Kun saamme pienet asiat vielä hiottua, niin hieno tulee!”

”Ihmiset ovat olleet meillä rohkeita ja valmiita kokeilemaan uutta. Iso kiitos myös meidän henkilökunnallemme”, Tainio lisää.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa

Kaikki artikkelit